Ismertető

A Bibliotár létrehozásával lehetőséget kívánunk biztosítani a fejlesztő biblioterápiával foglalkozók számára, hogy megoszthassák az általuk tervezett és/vagy megtartott foglalkozások  tapasztalatait, illetőleg ötletet meríthessenek mások megoldásaiból.. Külföldön az életkorhoz és problémákhoz olvasmányokat ajánló, tematikus könyvlisták (booklist) nyomtatott vagy digitális megjelentetése, internetes megosztása mindennapos gyakorlatnak tekinthető.

 A Bibliotár e könyvlisták általános ajánlásaihoz képest sokkal több információ elérését szeretné lehetővé tenni a fejlesztő biblioterápiás foglalkozás tartására készülő kollégák számára. Az adatbázis alapját a 60 órás akkreditált fejlesztő biblioterápiás tanfolyamok évek során összegyűjtött vizsgamunkái képezik, az ezekben megtervezett/megvalósított konkrét célcsoportok, célkitűzések, felhasznált irodalmi művek megjelölésével és esetleges eligazító megjegyzések feltüntetésével.  

A kereső oldalon a találatokat az alábbi szempontok alapján pontosíthatjuk:

Szerző neve: a fejlesztő biblioterápiás foglalkozás során feldolgozott irodalmi mű szerzője

Mű címe: a fejlesztő biblioterápiás foglalkozás során feldolgozott irodalmi mű címe

Műfaj: a fejlesztő biblioterápiás foglalkozás során feldolgozott irodalmi mű műfaja

Kulcsszavak: a fejlesztő biblioterápiás foglalkozás során kitűzött célok, problémák megnevezése

Életkor: a fejlesztő biblioterápiás foglalkozásba bevont célcsoport, célszemély jellemző életkora

Amennyiben már Ön is tervezett és/vagy tartott fejlesztő biblioterápiás foglalkozást, akkor Ön is feltöltheti annak adatait, ehhez az info@bibliotars.hu címen kérhet jogosultságot.

 

A Bibliotár a Magyar Biblioterápiás Társaság és az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézete együttműködésének köszönhetően jött létre.

A Bibliotár a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI.tv. értelmében „kapcsolódó jogi védelemben részesülő adatbázis”. 

TOP